Naslovna slika podmladka KUD Banda Ferdamana

Podmladek Bande Ferdamane

Naš največji ponos ...

Že leta in leta dela Banda Ferdamana sproti svoj podmladek, tako da smo zmeraj sveži. Mentoriramo različne ekipe mladih po šolah in društvih. Spodaj so predstavljene stalne ekipe mladih. Organiziramo tudi priložnostne delavnice za vse starostne skupine.

Namen delavnic je posameznike naučiti osnove gledališke improvizacije. Tako se krepijo ustvarjalnost, samozavest in odrska prezenca udeležencev. Improvizacija je prav tako zelo koristna ne samo na odru, ampak tudi v resničnem življenju.

Mali pok

Mali pok je improvizacijska skupina, ki deluje v okviru Kulturnega društva Pekre-Limbuš.

Mladinska gledališka skupina je razdeljena na otroško (Mini pok) in mladinsko (Mali pok) skupino, ki ju vodi mentorica Mojca Frim.

Mali pok je nastopil že na raznih odrih v sklopu različnih dogodkov (Festival Lent, ŠILA-Šolska impro liga, Impro liga, Prvi oder, GT22, Pisarna), mnogokrat pa nastopajo tudi na domačem odru v Pekrah.

Mini Pok

Mini Pok je improvizacijska skupina z manjšimi improvizatorji in improvizatorkami. Že več let sodelujejo v projektu Impro Valilnica. Predstavljajo navihan podmladek improvizacijske skupine Mali Pok.

Rudolfovi Majstri

Rudolfovi majstri so improvizacijska skupina, ki deluje na Prvi Gimnaziji Maribor. Že več let sodelujejo v projektu Šolska Impro Liga, kjer dosegajo dobre rezultate. Najpogosteje jih vidite na domačem Prvem odru, nastope so pa imeli tudi na festivalu Lent, festivalu Bitka Mest, …

Sledite jim lahko na družabnih omrežjih Facebook in Instagram

Bogomilke

Bogomilke delujejo kot improvizacijska skupina že več let na Gimnaziji Celje – Center. Prvotno so delovali v sklopu projekta Valilnica, kjer so izpopolnili svoje improvizacijske vrline, tako da sedaj nastopajo v Šolski Impro Ligi. Najpogosteje jih vidite na odru Celjskega Mladinskega Centra, včasih pa nastopijo tudi v Mariboru in širši okolici. 

Sledite jim lahko na družabnih omrežjih Facebook in Instagram

Radgonska deca

Na Osnovni Šoli Gornja Radgona že več let deluje osnovnošolska improvizacijska skupina Radgonska deca. Sodelujejo v projektu MIŠ – Mala Impro Šola.


V sklopu različnih dejavnosti smo organizirali tudi delavnice v tujih jezikih in s skupinami iz drugih držav.

V prihajajočem šolskem letu bomo z improvizacijskimi delavnicami začeli tudi na III. gimnaziji Maribor.

Slika ekipe Radgonska deca